Boeuf Bourguignon
Månedens oppskrift

Dette er en klassisk fransk kjøttgryte som smaker helt fantastisk.
Skal du ha gjester eller søndagsmiddag sammen med dem du er glad i, er det få retter som kan toppe denne gryten. Gryten er enkel å lage så du trenger ikke være nervøs for om resultatet blir bra. Gjestene kommer til å kose seg!
Boeuf Bourguignon oppskrift (6 personer)
- 1200 g storfekjøtt, gjerne høyrygg eller bog
- 225 g bacon i terninger
- 3 ss hvetemel
- 3 ss smør
- 1,5 ts salt
- 0,8 ts kvernet pepper
- 8 båter hvitløk delt i grove biter
- 1,5 ss tomatpuré
- 1,5 ts hel pepper
- 6 dl rødvin (gjerne fra Burgund)
- 6 dl oksekraft
- 5 ss bladpersille
- 3 stk. laurbærblad
- 15 stk. sjalottløk
- 3 stk. gulrot
- 300 g frisk sjampinjong
Nyttige produkter
-
Swiss Diamond stekepanne, 24 cm
Vanlig pris 1.399 krVanlig prisEnhetspris / per -
BergHoff RON støpejernsgryte med lokk, 24 cm
Vanlig pris 1.199 krVanlig prisEnhetspris / per2.399 krSalgspris 1.199 krKampanje -
Gourmetfjøl i eik
Vanlig pris 1.999 krVanlig prisEnhetspris / per -
Skarvet santoku kokkekniv 16 cm, grønn
Vanlig pris Fra 1.183 krVanlig prisEnhetspris / per1.479 krSalgspris Fra 1.183 krKampanje
Slik gjør du:
- Skjær kjøttet i terninger på ca. 4x4 cm
- Smelt smøret i en varm jerngryte. Stek bacon sprøtt, og legg til side. Brun kjøttet i omganger.
- Ha kjøtt og bacon tilbake i gryta, og strø over mel. Krydre med salt og pepper, og bland alt godt sammen.
- Ha i hvitløk, tomatpuré og pepperkorn. Hell på rødvin og kjøttkraft til det dekker kjøttet. Ha i friske urter og laurbærblad. Kok opp og skum av underveis. Senk varmen og la trekke i minst 2 timer, til kjøttet er mørt.
- Rens sjalottløk (skal brukes hele). Skrell gulrot og skjær i tykke skiver. Ha grønnsakene over i gryta når det er ca. 30 minutter igjen av koketiden.
- Stek sjalottløkene gylne i litt smør i en stor stekepanne. Skjær soppen i båter og stek den på stekepanne. Ha deretter alt over i gryten. La det småkoke videre til løken er mør. Smak til med salt og pepper.
Dryss over hakket persille ved servering. Lykke til!