Makroner

Månedens oppskrift

Du trenger

  • 3 eggehviter
  • 100 gram sukker
  • 100 gram mandelmel
  • 100 gram melis
  • 1 klype salt
  • Konditorfarge

Til fyllet

  • 100 gram usaltet smør, romtemperert
  • 300 gram melis
  • 1 ts vaniljeessens (kan erstattes med annen smaksetting om ønskelig)
  • 1 klype salt
  • (konditorfarge om ønskelig)

Fremgangsmåte lenger nede på siden

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 150°C. Sett frem to bakematter, for eksempel Flexiform makroner.
  2. Varm opp en liten kjele med vann over middels varme til det damper. Bland eggehviter og 3 ss sukker i en bolle med en stavmikser. Plasser bollen over den dampende kjelen.
  3. Pisk eggehviter og sukker til sukkeret smelter helt og eggehvitene blir hvite og skummende, ca 1 minutt. Fjern fra bollen fra varmen.
  4. Visp på høy hastighet mens du sakte tilsetter resten av sukkeret i blandingen. Tilsett konditorfargen. Fortsett å vispe i ytterligere 3-4 minutter, til det dannes stive marengstopper.
  5. Sikt sammen mandelmel, melis ogs alt. Bland forsiktig inn i marengsen.
  6. Visp forsiktig til røren blir tyktflytende.
  7. Når røren har riktig konsistens, øs den inn i en stor konditorpose utstyrt med en 1-tommers spiss. Fordel røren på de to bakemattene eller bakepapir som runde makron halvdeler.
  8. La makronene lufttørke i 15 til 30 minutter eller til de er tørre å ta på. Sett dem i ovnen og stek i 13 minutter, og la dem avkjøles helt før de fjernes fra bakemattene.
  9. Lag fyllet mens makroneneavkjøles. Bland alle ingrediensene i en bolle og bruk en mikser til å piske til det er luftig, ca. 2 minutter.
  10. Øs blandingen inn i en sprøytepose eller sprøytepistol og sett til side til du er klar til å sette sammen makronene.
  11. Når makronene er helt avkjølte, påfør fyllet og sett sammen makronene.

Lykke til!