Sticky toffee pudding

Månedens oppskrift

Sticky toffee pudding er en klassisk engelsk dessert. Rett oversatt betyr navnet klissete karamellpudding.

Den består av en daddelkake som serveres med fløtekaramellsaus og pisket krem eller iskrem.

  • Pudding

    • 250 g dadler
    • 2 dl vann
    • 1 ts vaniljesukker
    • 2,5 dl hvetemel
    • 1 ts bakepulver
    • 1 ts natron
    • 2 egg
    • 100 g smør
    • 1,5 dl brunt sukker
    • 2 ss muscovadosirup
    • 1 dl melk

  • Karamellsaus

    • 2,5 dl lyst muscovadosukker
    • 2,5 dl kremfløte
    • 50 g smør
    • 1 ss muscovadosirup
    • 2 klype salt

Slik gjør du:

Pudding (eller daddelkake)

Skjær opp dadlene og kok dem opp i vannet. Ta gryten av
varmen og la dadlene stå og svelle i omtrent en halv time, til alt vannet er
absorbert. Mos dadlene lett med en skje eller gaffel. Avkjøles.

Visp sammen romtemperert smør og sukker til det er lyst og
kremet. Tilsett eggene, ett om gangen. Visp godt mellom hvert. Bland alle de
tørre ingrediensene, og ha dem i deigen sammen med melk og sirup. Tilsett
dadlene. Bland med en skje.

Øs opp deigen i muffinsformer. Stek midt i ovnen på 180
grader i omtrent 20 - 25 minutter. La puddingene avkjøles i formen. Hell saus
over puddingene. Serveres lune med vispet krem.

Karamellsaus

Ha alle ingrediensene i en gryte og kok i cirka ti minutter,
til konsistensen er passe.

Tips

I denne oppskriften lages kaken i porsjonsformer. Men den kan
også lages som en hel kake, og serveres i stykker.

Det kan være vanskelig å få tak i muscovadosirup og -sukker i
Norge. Brunt sukker kan brukes i stedet.

Lykke til!

Kilde: NRK/Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT